Toch APK-plicht voor motoren UPDATE

Nog altijd zijn er veel vragen over de tussenstand van de APK voor motoren. Niemand lijkt het meer te snappen. Hoewel niemand… Gelukkig hebben we Wim van de Camp nog. Op zijn website staat misschien wel de helderste uitleg tot nu toe. Bedankt Wim!

BERICHT 3-7-2013
Wij snappen er niets meer van, maar het schijnt nu toch zo te zijn dat motoren gekeurd moeten gaan worden. Een meerderheid van socialistische, groene en liberale Europarlementsleden hebben dinsdag voor een Europese APK-verplichting gestemd. Het Europees Parlement stemde in Straatsburg hierover met het doel om de verkeersveiligheid in Europa te vergroten.

De maatregel zou in 2016 ingaan. Nu het Europees Parlement haar standpunt heeft ingenomen, beginnen de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Er moet één besluit komen, dat dan gaat gelden voor alles lidstaten.

Wim van de Camp, europoliticus voor het CDA: “Slechts zelden is een technisch mankement aan een motor de oorzaak van een ongeluk. Veel motorliefhebbers koesteren juist hun bezit.” Motorbezitters in Europa moeten minstens 1,2 miljard euro per jaar afrekenen voor de keuringen. "De kosten overstijgen daarmee de voordelen," vindt Van de Camp.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?