13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Toch APK-plicht voor motoren UPDATE

Nog altijd zijn er veel vragen over de tussenstand van de APK voor motoren. Niemand lijkt het meer te snappen. Hoewel niemand… Gelukkig hebben we Wim van de Camp nog. Op zijn website staat misschien wel de helderste uitleg tot nu toe. Bedankt Wim!

BERICHT 3-7-2013
Wij snappen er niets meer van, maar het schijnt nu toch zo te zijn dat motoren gekeurd moeten gaan worden. Een meerderheid van socialistische, groene en liberale Europarlementsleden hebben dinsdag voor een Europese APK-verplichting gestemd. Het Europees Parlement stemde in Straatsburg hierover met het doel om de verkeersveiligheid in Europa te vergroten.

De maatregel zou in 2016 ingaan. Nu het Europees Parlement haar standpunt heeft ingenomen, beginnen de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Er moet één besluit komen, dat dan gaat gelden voor alles lidstaten.

Wim van de Camp, europoliticus voor het CDA: “Slechts zelden is een technisch mankement aan een motor de oorzaak van een ongeluk. Veel motorliefhebbers koesteren juist hun bezit.” Motorbezitters in Europa moeten minstens 1,2 miljard euro per jaar afrekenen voor de keuringen. "De kosten overstijgen daarmee de voordelen," vindt Van de Camp.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen