Toeloop verwacht op motorrijexamens

Het CBR verwacht volgens de BOVAG eind dit jaar veel belangstelling voor motorexamens, omdat er vanaf 19 januari 2013 extra categorieën worden ingevoerd. Afgelopen jaar is het aantal examens stabiel gebleven ten opzichte van 2010.

Voor het laatste kwartaal van 2012 verwacht het exameninstituut echter extra aanvragen, vanwege de derde Europese Rijbewijsrichtlijn. Die brengt met zich mee dat motorkandidaten onder de 24 jaar vanaf 19 januari 2013 alleen door meerdere examens af te leggen op een zwa(arde)re motor kunnen gaan rijden.

Heb jij dus plannen om het motorrijbewijs te gaan halen? Hou dan a.u.b. rekening met veel drukte. Begin (en reserveer) op tijd om vervelende verrassingen te voorkomen. Voor je het weet zit ook jij vast aan die derde Europese Rijbewijsrichtlijn. En als je iets niet wilt…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.