Herlings moet zege aan Roelants laten

Jeffrey Herlings heeft zondag in Halle op De Kappenbulten de zege in de tweede ronde van het Open Nederlands Kampioenschap MX2 aan de Belg Joël Roelants moeten laten. De jonge Brabander miste veel punten door als zesde te eindigen in de eerste manche van de MX2-klasse. De fabrieksrijder van KTM had problemen nadat bij een mislukte landing een aantal spaken brak in het voorwiel.

Herlings zette nog wel orde op zaken door de tweede manche met overmacht te winnen, maar de dagzege was voor Roelants, die de meeste punten scoorde. Hij won de eerste reeks en eindigde in de tweede als tweede. De Rus Evgeny Bobryshev was veruit de beste in de MX1. Hij won beide manches voor de Belg Ken de Dycker. Herjan Brakke was de beste Nederlander op de vierde plaats in het dagklassement.

Foto: KTM
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?