Toeristenbelasting tijdens TT meer dan verdubbeld

Om maar even met de deur in huis te vallen: de belasting per nachtje op de TT-camping gaat omhoog van 1,35 naar 3 euro. Dat is een verhoging van maar liefst 122 procent!

Bij RTV Drenthe zijn de campinghouders dan ook boos: ‘Deze stijging is gewoon buitensporig’, zegt Erik Bruins, eigenaar van TT-camping De Haar. ‘Alles wordt steeds duurder. En dat gaat allemaal over de rug van de TT-ganger. De vraag is hoelang de mensen nog blijven komen.’

Naast de verhoging van de belasting heeft de gemeente ook een ander obstakel opgeworpen: de nieuwe registratieplicht. Camping-eigenaren moeten bijhouden hoeveel bezoekers er op de camping staan. Iedereen die wel eens op een TT Camping heeft gestaan weet dat dit niet makkelijk zal gaan. Alle bezoekers komen in een mum van tijd binnen en de toegangswegen slippen nu al ernstig dicht. Wanneer alle bezoekers aan de poort geregistreerd moeten worden, zal dit nog veel erger zijn.

De verhoogde TT-belasting moet de gemeente twee-en-halve ton aan euro’s opleveren. Diezelfde gemeente stelt dat dit gezien de financiële situatie van de gemeente nodig is, en dat de gemeente bovendien heel veel kosten maakt voor de TT.

Hoe dan ook, voor een goed gemoed blikken wij nog even terug op die mooie vorige TT!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?