Long Way Up: McGregor en Boorman bereiken Los Angeles

Vier maanden, ongeveer 15.000 km door Argentinië, Mexico, Ecuador om in Los Angeles, Californië, twee Harley-Davidson LiveWire. Dat is de samenvatting van Long Way Up, het derde deel van de succesvolle saga – met Charley Boorman en Ewan McGregor in de hoofdrol – van motorreizen over de hele wereld.

De twee kwamen uiteindelijk op hun bestemming aan, zoals blijkt uit foto’s op sociale media die McGregor thuis laten zien. De uitdaging van Long Way Up was deze keer minder onbeduidend dan vorige twee reisavonturen, omdat de producent van het TV-programma twee elektrische Harleys moest aanpassen voor off-road gebruik. Denk daarbij aan noppenbanden, spaakvelgen, verhoogd stuur, koffersysteem en verschillende andere wijzigingen om de LiveWire te beschermen tegen de onvermijdelijke offroad-klappen.

Het meest avontuurlijke onderdeel van deze reis was misschien wel de stroomvoorziening: het bereik van de LiveWire is ongeveer 160 km en het opladen van de accu’s vergt de nodige tijd.

De serie zal naar verwachting in 2020 worden uitgezonden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.