woensdag 24 april 2024

Long Way Up: McGregor en Boorman bereiken Los Angeles

Vier maanden, ongeveer 15.000 km door Argentinië, Mexico, Ecuador om in Los Angeles, Californië, twee Harley-Davidson LiveWire. Dat is de samenvatting van Long Way Up, het derde deel van de succesvolle saga – met Charley Boorman en Ewan McGregor in de hoofdrol – van motorreizen over de hele wereld.

De twee kwamen uiteindelijk op hun bestemming aan, zoals blijkt uit foto’s op sociale media die McGregor thuis laten zien. De uitdaging van Long Way Up was deze keer minder onbeduidend dan vorige twee reisavonturen, omdat de producent van het TV-programma twee elektrische Harleys moest aanpassen voor off-road gebruik. Denk daarbij aan noppenbanden, spaakvelgen, verhoogd stuur, koffersysteem en verschillende andere wijzigingen om de LiveWire te beschermen tegen de onvermijdelijke offroad-klappen.

Het meest avontuurlijke onderdeel van deze reis was misschien wel de stroomvoorziening: het bereik van de LiveWire is ongeveer 160 km en het opladen van de accu’s vergt de nodige tijd.

De serie zal naar verwachting in 2020 worden uitgezonden.

https://www.instagram.com/p/B6EVSGuBVnL/?utm_source=ig_embed
Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen