maandag 25 september 2023

Toersen pakt record!

De vlag mag uit en het Wilhelmus kan ingestart worden: Aalt Toersen heeft het FIM-wereldrecord ‘50cc met halve stroomlijn en vrije brandstof’ te pakken. En dat al bij de allereerste poging! Zoals op bovenstaande briefjes te zien is, kwam hij heen twee keer tot net niet 100 mijl per uur en zat hij op de terugweg ook niet ver van die magische grens. Oftewel, een hele, hele dikke 150 kilometer per uur. 

Hoewel het team natuurlijke apetrots is op het record, zullen Aalt Toersen, Maarten Fijlstra, Gerrit Tuenter en Cees Lubbers vooral blij zijn dat de generale repetitie zo goed voorlopen is. Er zit, zoals blijkt uit onderstaande film van Marcus Kingma nogal wat werk in namelijk…

Om misverstanden te voorkomen. Vanwege tijdnood zijn alleen de motorblokken van de raket naar Amerika. In augustus 2015 zal het 50cc wereldsnelheidsrecord echt uitgedaagd worden. Nu staat dat nog op 234 kilometer per uur. Uiteraard komt dan wel de raket in actie. Maar voor het zover is, zullen Toersen er co eerst nog een paar dagen op de zoutvlakte in Bonneville jagen.

Binnenkort uiteraard meer op MOTOR.nl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image