Succesvolle test voor Castrol Honda

Met een driedaagse test op het circuit van Losail heeft Castrol Honda het seizoen positief afgesloten. Terwijl Johnny Rea met nieuwe onderdelen reed was teammaat Hiroshi Aoyama (foto) vooral bezig met het wennen aan de Honda Fireblade in WK Superbike-uitvoering op Pirelli-banden. Het was voor de Japanner de eerste kennismaking met zijn nieuwe team en die begon helaas niet al te gemakkelijk.

Eerst liep de Japanner een voedselvergiftiging op en vervolgens kwam zijn racepak te laat aan. Toch was Aoyama positief gestemd na drie dagen rijden. “Hoewel ik nog veel te ontdekken heb, ben ik tevreden over mijn debuut voor het Castrol Honda team. Ik heb deze dagen vooral gebruikt om te wennen aan de Fireblade en aan de Pirelli’s. Hopelijk krijgen we voor de test op Phillip Island, eind januari, een aantal nieuwe onderdelen.”

Ronald ten Kate was na de vuurdoop van Aoyama een gelukkig man. “We wilden een snelle teamgenoot voor Johnny hebben en die lijken we gevonden te hebben.” Ruben Xaus en diens voorganger Max Neukirchner waren dat zeker niet. Hierdoor kwam alle druk, in zowel de race als tijdens een test, op Rea te liggen. Aoyama moet, afgaande op de eerste indruk, in staat worden geacht een groot gedeelte van die druk weg te kunnen nemen.

Vanwege de testban (1 december – 15 januari) staat de volgende test voor Castrol Honda eind januari 2012 gepland. De locatie is niet Portimão maar Phillip Island. In Australië krijgen Rea en Aoyama de kans om voor het eerst met het 2012-model van de Fireblade te rijden.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?