Top Mountain Motorcycle Museum heropent op 18 november

Attila en Alban Scheiber herbouwen het Top Mountain Motorcycle Museum dat in januari afbrandde. De brand was verschrikkelijk en tientallen prachtige motorfietsen werden verwoest. Maar uit de as zal een nieuwe tentoonstellingsruimte worden gebouwd waarin 250 motorfietsen worden tentoongesteld. De heropening vindt plaats op 18 november 2021.

Verschrikkelijke brand

In de nacht van 18 januari brak er brand uit op de Timmelsjochpas, waardoor het Top Mountain Motorcycle Museum binnen enkele uren werd verwoest. Bij het eerste licht was er niets meer over en 300 classic motorfietsen, youngtimers en 15 auto’s waren vernietigd. De brandweer traceerde de oorzaak van de brand naar een defect display.

De brand kwam als een schok voor motorliefhebbers, maar bovenal voor de gebroeders Scheiber. Maar sinds die dag werken Attila en Alban aan de wederopbouw van het museum en slagen daar in recordtijd in. De heropening is gepland voor 18 november 2021. En hoewel er niet veel motorrijders zullen zijn (gezien het seizoen) is de datum geen toeval. Het valt samen met de opening van het skiseizoen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?