vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Toseland gaat voor wereldrecord

Dat motorcoureurs van snelheid houden, zal bij veel mensen bekend zijn. Maar voormalig WK Superbike-coureur James Toseland gaat zelfs een stap verder. Toseland beëindigde zijn racecarrière in 2011, hij ondervond te veel hinder van de blessure aan zijn pols waarbij hij, door een medische misser, bijna zijn hand verloor. Door de blessure zou hij nooit meer zijn pols voldoende kunnen bewegen om op wereldniveau te racen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom wil hij in 2014 het officiële snelheidsrecord op een motorfiets verbeteren.

Het huidige record staat op naam van Rocky 'Rocketman' Robinson, dat afgerond 606 kilometer per uur is. Op Twitter liet Toseland weten dat de motor, die wordt gebouwd door de University of Derby, op papier meer dan 550 mph zou kunnen rijden. Dat zou neer komen op een ongelofelijke snelheid van 880 kilometer per uur. De poging om het snelheidsrecord te verbeteren zal plaats vinden op de Bonneville zoutvlakte in Amerika.
 
Foto: Facebook
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen