Uitzonderlijke ontdekking

Af en toe komt er ergens iets unieks onder het stof vandaan. Zo werd in het magazijn van een museum in New Engeland een 107 jaar oude Leo ontdekt, die tientallen jaren vergeten was. De motor uit 1905 is zover bekend de enige ´overlevende´ van zijn merk, nog helemaal compleet en origineel.

De Leo is geproduceerd door het bedrijf L.A. Mitchell Motor Company of Oakland in Californië Amerika.
 
De motorfiets gaat in januari worden geveild bij de jaarlijkse Las Vegas Motorcycle Auction in het Bally’s hotel en Casino. Naast de Leo gaan ook de zeldzame 1939 BMW Rennsport Kompressor en Steve McQueen’s 1970 Husqvarna 400 onder de hamer.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.