13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Trajectcontrole A20 doet het al halfjaar niet

De trajectcontrole op de A20 in de richting Hoek van Holland werkt al meer dan een halfjaar niet. Het systeem is niet geschikt voor een flexibele snelheidslimiet, blijkt uit een brief van het Rotterdamse stadsbestuur aan de gemeenteraad.

Sinds een halfjaar wordt op de A20 tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein een test uitgevoerd waarbij de maximum snelheid flexibel is. Soms 80 kilometer per uur, soms 100. Het systeem van Rijkswaterstaat is daar niet op ingesteld.

In de afgelopen maanden zijn wel mobiele snelheidscontroles op de A20 uitgevoerd. Hoe vaak is niet duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie om opheldering gevraagd. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkeershandhaving.

Let op! In de richting Gouda staat de trajectcontrole overigens wel aan.

Bron: rijnmond.nl
Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen