Trajectcontrole A20 doet het al halfjaar niet

De trajectcontrole op de A20 in de richting Hoek van Holland werkt al meer dan een halfjaar niet. Het systeem is niet geschikt voor een flexibele snelheidslimiet, blijkt uit een brief van het Rotterdamse stadsbestuur aan de gemeenteraad.

Sinds een halfjaar wordt op de A20 tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein een test uitgevoerd waarbij de maximum snelheid flexibel is. Soms 80 kilometer per uur, soms 100. Het systeem van Rijkswaterstaat is daar niet op ingesteld.

In de afgelopen maanden zijn wel mobiele snelheidscontroles op de A20 uitgevoerd. Hoe vaak is niet duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie om opheldering gevraagd. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkeershandhaving.

Let op! In de richting Gouda staat de trajectcontrole overigens wel aan.

Bron: rijnmond.nl
Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.