zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kalender TT Circuit 2012 UPDATE

UPDATE 23-12-2011
Op de eerder deze week vrijgegeven kalender stond dat het WK Zijspannen gelijktijdig met de Superleague aan de start zou komen. Inmiddels is het WK echter van de kalender gehaald. Bij de onlangs vrijgegeven kalenders van de FIM staat Assen eveneens niet vermeld bij de zijspannen. Kortom, onduidelijkheid alom. Wij hebben de vraag inmiddels uitstaan bij het TT Circuit en hopen snel duidelijkheid te kunnen geven.

BERICHT 20-12-2011
Het TT Circuit Assen staat aan de start van een prachtig motorsportseizoen. In april gaan ze direct voortvarend van start met de Paasraces, de Landelijke Motordagen en het WK Superbike.

Via de Ducati Clubraces in mei en het tweede ONK in juni wordt gewerkt naar een nieuw hoogtepunt: de 82e TT Assen. In juli keert het IDM terug naar het Drentse circuit en in augustus prijkt de Gamma Racing Day opnieuw op de kalender.

Daarna gaan we ons opmaken voor het debuut van het alom geprezen Brits Superbike. Met in oktober de MOTO73 Race of the Champions mag met recht gesproken worden van een druk en intensief jaar. De volledige kalender, inclusief alle data, staat op www.tt-assen.com.

Opvallend is dat het WK Zijspannen en de Superleague Formula GP (auto’s) het eerste weekend van september delen. Later meer hierover want dit lijkt ons niet de meest ideale combinatie.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen