16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

Boeteregen door verwijderen waarschuwing trajectcontroles België

In veel Belgische gemeenten regent het boetes voor snelheidsovertredingen door de onaangekondigde activering van trajectcontroles en het (tegelijkertijd) verwijderen van waarschuwingsborden.

België staat vol met trajectcontroles. Vooral in Vlaanderen worden ze in ijltempo geïnstalleerd. Er zijn 225 trajectcontroles gepland, waarvan een groot aantal al geactiveerd is. De overige controlepunten worden de komende maanden aangezet. In Wallonië staan ‘slechts’ 25 trajectcontroles gepland, waarvan een deel nog aangelegd moet worden. 

Hoewel in de afgelopen weken verscheidene nieuwe trajectcontroles werden geactiveerd, liet de federale politie het na om de gemeenten daarvan op de hoogte te brengen. Tegelijkertijd werden ook op veel plekken de waarschuwingsborden voor trajectcontroles verwijderd door het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer. Het gevolg was een enorme hoeveelheid boetes in sommige regio’s.

Wil je weten waar de trajectcontroles in België zijn? De trajectcontroles van Vlaanderen vind je hier. Klik hier voor de trajectcontroles in Wallonië.

Bron: AD

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen