Transatlantic (moto)crossing!

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Tony Cairoli en Jeffrey Herlings winnen de MXGP en MX2  klasse in de GP van Groot Brittannië in Matterley Basin. Ryan Dungey en Ken Roczen stonden aan de andere kant van de Atlantische oceaan op het podium bij de US Motocross seizoen opener in Glen Helen. 

MXGP & MX2
Red Bull KTM Factory rijders Tony Cairoli en Jeffrey Herlings waren wederom een klasse apart op zondag. Na acht ronden van het 2014 FIM Motocross wereldkampioenschap, leiden beide KTM fabrieksrijders de punten in hun klasse en hebben een solide basis gelegd om hun wereldtitels te verdedigen. Tony Cairoli pakte een goede dag op het Britse circuit met een 1-2 in de MXGP klasse, wat niet alleen een onberispelijk resultaat opleverde maar ook een heldhaftige prestatie net één week na het onverwachte overlijden van zijn vader. 

Cairoli: “Het is een zware week voor me. Wanneer je iemand verliest waar je zo close mee bent, is het niet makkelijk om verder te gaan maar dat is wat hij altijd al wilde, dat ik rijd, dus ik probeer door te gaan met wat zijn droom was.”

Jeffrey Herlings opende het programma met een geweldige start in de opening van de MX2 klasse. Op de KTM 250 SX-F baande hij zijn weg naar een bijna moeiteloze overwinning met een voorsprong van 21 seconden. Ook in de 2e  race was Herlings indrukwekkend, met een hoge snelheid, terwijl het circuit het circuit er inmiddels opgebroken bij lag, wist hij wederom een overwinning in de wacht te slepen.  

Herlings: “Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen hier. Twee keer een goede start en ik voelde me het hele weekend goed. Ik had veel support van de fans en dat maakt het ook leuk om hier te rijden. Dit circuit heeft alles – veel grip, veel keuze in lijnen en ruimte genoeg om andere rijders in te halen. Het was een cool weekend, ik heb me goed vermaakt.” 

US 450MX
Red Bull KTM fabrieksrijders Ryan Dungey en Ken Roczen bezetten de hoogste treden van het podium met een eerste en tweede plaats in de 450 klasse op hun KTM 450 SX-F in de openingsronde van het Lucas Oil Pro Motocross kampioenschap. 

 Dungey: “De baan was erg zwaar vandaag. De organisatie heeft geweldige voorbereidingen geleverd maar in de tweede race was het teveel één lijn. Het was lastig inhalen en daarom duurde het zo lang om naar voren te rijden en het gevecht om de eerste plaats aan te gaan. Ik ben erg blij met mijn resultaat en hoop dit voort te zetten in Hangtown.”

Roczen: “Ik heb veel plezier gehad vandaag. Ik heb hier al eens een GP gereden en veel getraind dus ik wist wat ik kon verwachten. Ik was vastbesloten goede starts te pakken en daarom kon ik vooraan  eindigen. Ik ben blij om in de openingsronde een podium te pakken en het seizoen meteen goed te beginnen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?