Trial op Olympische Spelen?

Dat zou wat zijn zeg; motorsport op de Olympische Spelen. Als dressuur kan, boogschieten of rodelen, waarom dan geen E-Trial. De FIM heeft onlangs een aanvraag ingediend bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). En als die een beetje gevoelig is voor de argumentatie…

Na de Olympische Spelen van Tokyo gaat het IOC er eens goed voor zitten welke sporten hun opwachting mogen maken tijdens de Spelen van 2024 in Parijs. Elke Olympische Spelen levert wel een nieuwe sport op. Zo maken baseball, softball en skateborden hun debuut in Tokyo.

De voorwaarden die het IOC stelt aan potentiële olympische sporten zijn dat het en sport moet zijn die door de jeugd wordt beoefend, door mannen én vrouwen, het moet duurzaam zijn, maar vooral ook spectaculair. En dan zit je met E-trial wel goed.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.