13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Trial op Olympische Spelen?

Dat zou wat zijn zeg; motorsport op de Olympische Spelen. Als dressuur kan, boogschieten of rodelen, waarom dan geen E-Trial. De FIM heeft onlangs een aanvraag ingediend bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). En als die een beetje gevoelig is voor de argumentatie…

Na de Olympische Spelen van Tokyo gaat het IOC er eens goed voor zitten welke sporten hun opwachting mogen maken tijdens de Spelen van 2024 in Parijs. Elke Olympische Spelen levert wel een nieuwe sport op. Zo maken baseball, softball en skateborden hun debuut in Tokyo.

De voorwaarden die het IOC stelt aan potentiële olympische sporten zijn dat het en sport moet zijn die door de jeugd wordt beoefend, door mannen én vrouwen, het moet duurzaam zijn, maar vooral ook spectaculair. En dan zit je met E-trial wel goed.

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen