zondag 25 februari 2024

Trialist Pol Tarres verbetert hoogterecord met Yamaha Ténéré 700

De heldendaden van Pol Tarres op de Yamaha Ténéré 700 kennen geen einde. Ditmaal waren de trialist en zijn tweecilinder de hoofdrolspelers bij de beklimming van de Cerro Mercedario, een van de hoogste bergen van Zuid-Amerika, waar hij een hoogte van 6.157,5 meter bereikte.

Die prestatie en meer wordt in beeld gebracht door een 18 minuten lange video Opvallend is dat het project in slechts drie maanden werd voltooid. De inspanning vergde veel van de motorfiets en berijder. En vergis je niet in de hoogte. Wat dat allemaal met zich meebrengt, is geen grapje.

Eerste indruk: Yamaha Ténéré 700 World Raid

‘Het doel van de onderneming was om de motorfiets en de rijder in extreme omstandigheden te testen,’ legde Tarres uit. ‘Op 12 maart vertrok ik uit het basiskamp, op drieduizend meter, legde de eerste 10 km af en sliep in het tussenkamp, op 4.500 meter. En op 14 maart aakte ik het hoogste punt ooit bereikt door een tweewieler, op 6.175, 5 meter.’

De volgende stap, zegt Yamaha zelf, is om verder te gaan. In hun woorden: ‘De Ténéré is klaar om te mikken op 7.000 meter.’, Een boodschap die openlijk zegt dat ‘we terug in de bergen zullen zijn’ voor Kerstmis 2022. Dat belooft wat.

Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn is al jarenlang actief in de motorbranche als journalist in België. Hij is vooral bekend als oprichter van de online site motornieuws.be en hoofdredacteur van Motor Magazine België.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen