Triptip: Rondje verrassend Friesland

Eindelijk, zomervakantie! Na de zomerse regenbuien is het tijd om je motor af te drogen en klaar te maken voor een zomerrit. Maar waar gaat de reis heen? In het hoge Noorden liggen enkele pareltjes verscholen die je met deze route kunt ontdekken.

Deze route komt uit het extra dikke zomernummer uit MOTO73. Naast deze Triptip vind je hierin ook altijd nog één of meerdere toerisme-verhalen. Je begint in Hardegarijp en rijdt via Grou naar een rondje om het Tjeukemeer, om vervolgens je weg te vervolgen naar Joure, Langweer en Nij Amerika om de route te eindigen in Workum. Tijdens de route kom je bezienswaardigheden tegen zoals het Jopie Huisman-museum, de beroemde ‘Reade Klif’ en de Friese staartklokken. Wie kent ze niet?

De GPS-route is voor de Garmin en TomTom op MOTOR.nl te vinden, en om precies te zijn hier: www.motor.nl/triptip. Veel rijplezier!

Productie: Tom Boudewijns

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.