dinsdag 21 mei 2024

Triumph Thruxton Final Edition is ode aan een motorfietsicoon

Triumph geeft zijn Thruxton-caféracer een Final Edition. Deze is gebaseerd op de Thruxton RS en komt voort uit de allerlaatste productierun van het model.

De oorspronkelijke Triumph Thruxton kwam uit 1964 en het model sluit zijn productie dus in 2024 af. De Final Edition is daarom exclusief gelakt in Competition Green, met handgeschilderde gouden details en gesigneerd door de schilder. Daarnaast krijgt elke Final Edition een certificaat van authenticiteit mee, waarop het unieke VIN-nummer van de motorfiets staat. Deze certificaten zijn stuk voor stuk met de hand getekend door het ontwerpteam van de Thruxton 1200 en Triumph’s CEO, Nick Bloor. Verder krijgt elke motorfiets ook een unieke Final Edition-motorbadge, met een goudkleurige rand en het Final Edition-logo.

Triumph introduceert 2024 Triumph Scrambler 1200 X en XE

Op het gebied van specificaties kan je bij de Final Edition denken aan die van de Thruxton RS. De 1.200cc paralleltwin uit de Bonneville voldoet aan de Euro 5-norm en levert 105 pk met 112 Nm aan koppel. Het blok heeft hogecompressie-zuigers, herziene in- en uitlaatpoorten en dito nokkenprofiel.

De Showa ‘Big Piston’-voorvork moet, in combinatie met de dubbele Öhlins piggyback-achtervering, volledige instelbaarheid garanderen. Radiale Brembo M50-remklauwen zijn verder gekoppeld aan zwevende Brembo remschijven van 310 mm. Ook heeft deze speciale Thruxton lichtgewicht, tubeless 32-spaaks 17 inch-wielen. Het rubber dat deze wielen complementeert zijn de Metzeler Racetec RR-banden. Verder heeft de Thruxton een tankinhoud van 14,5 liter en droog weegt hij 197 kg.

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph: “De Thruxton heeft een speciale plaats in de harten van veel motorrijders en we zijn allemaal enorm trots op deze Final Edition, die de essentie van de Britse caféracer-scene perfect weerspiegelt. De Thruxton verdwijnt uit productie op het hoogtepunt van zijn ontwikkeling, met een speciale editie die zijn plaats in de geschiedenisboeken van Triumph Motorcycles veiligstelt.”

De Triumph Thruxton Final Edition is beschikbaar vanaf april 2024 en gaat in Nederland € 21.195 kosten, in België betaal je € 18.995.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen