zaterdag 15 juni 2024

Spectaculaire première voor nieuwe Triumph 250cc motocrosser

Op zaterdag 23 september is de nieuwe 250cc motocrossmotor van Triumph voor het eerst aan het publiek onthuld. Dit gebeurde tijdens de SuperMotocross World Championship Final, in het Los Angeles Memorial Coliseum, in Californië. Toeschouwers zagen twee gloednieuwe Triumph-motocrossmotoren de arena betreden te midden van een spektakel van vuurwerk en fanfare.

De langverwachte productiemotor werd bereden door Jeff ‘Six Time’ Stanton, die zijn laatste kampioenschap in het Coliseum won. Momenteel is Jeff de manager van Triumph’s Adventure Experience in de VS. Hij werd vergezeld door Ricky Carmichael, wiens motor was voorzien van zijn eigen graphics. Daarentegen had zijn motor niet-standaard specificatieonderdelen.

Kawasaki presenteert KX250 en KX450 50th Anniversary-modellen

De datum voor de volledige onthulling van de nieuwe motor is aangekondigd op de gigantische schermen rondom het stadion. Dat staat namelijk gepland voor 28 november 2023.

Na zijn rit zei Ricky Carmichael tegen zijn medecommentatoren: “Ik ben zo blij dat we eindelijk aan de fans kunnen laten zien waar we de afgelopen 4 jaar aan hebben gewerkt. De motor voelt geweldig aan, ziet er geweldig uit en is snel. Ik ben echt tevreden met wat we hebben afgeleverd, en ik kan niet wachten om de rest van de details te delen op 28 november.”

Jeff Stanton voegde eraan toe: “Het Coliseum is een speciale plek voor mij, en om hier terug te zijn op de Triumph is een absolute eer. De nieuwe graphics zien eruit als niets anders in het rennerskwartier en geven de motor een scherpe en onderscheidende uitstraling, waar de fans dol op zullen zijn.”

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen