zondag 19 mei 2024

Triumph Tiger 900 Rally & GT Aragon-edities komen eraan

In 2023 wil Triumph twee speciale Aragon-edities uitbrengen ter nagedachtenis aan Ivan Cervantes en zijn overwinning in de Baja Espania Aragon.

De 38e Baja Espana Aragon vond plaats van 22-24 juli 2022 en Ivan Cervantes wist de rally te domineren met de Tiger 900 Rally Pro in de Trail-klasse. In het algemeen klassement bezette hij de 11e plaats van de 75 deelnemers en kwam hij slechts 33 minuten achter de Enduro-winnaar over de finish.

Triumph test duurzame brandstoffen voor een groenere toekomst

In Australië zijn documenten over de registratie van het speciale model opgedoken en deze zouden al in december 2022 door Triumph zijn ingediend. Maar het speciale model blijft niet beperkt tot Australië, maar zal ook op andere markten worden uitgebracht.

Speciale editie voor Tiger 900 Rally Pro en Tiger 900 GT

Zowel de Tiger 900 Rally Pro als de Tiger 900 GT zullen verkrijgbaar zijn in een Aragon Edition. Het kleurenschema is natuurlijk gebaseerd op de winnende motorfiets van Cervantes. Wat, en of er nog iets veranderd is, is nog onduidelijk. Wijzigingen aan de 888cc-triple met 95 pk (70 kW) bij 8.750 tpm worden echter niet verwacht. Ook de bandenmaten blijven ongewijzigd, zodat de Rally Pro geleverd blijft worden met 21 inch spaakwielen voor en de GT met 19 en 17 inch gegoten wielen.

Triumph moet nog een officiële aankondiging doen, dus het is nog niet duidelijk wanneer de modellen precies op de markt komen en tegen welke prijs.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen