Trotse eigenaar ontvangt Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary

Afgelopen donderdag was het een bijzondere dag bij Edwin Ott Motoren te Uitgeest. Daar werd de allereerste R1 GYTR 20th Anniversary overhandigen aan de trotse eigenaar. Er zijn slechts 20 stuks van deze bijzondere Yamaha gebouwd. Op de vraag of hij ook met deze unieke motorfiets ging racen, was zijn antwoord volmondig ja!

Enige in Nederland

‘Man, dat ik deze motorfiets heb kunnen bemachtigen. Ik wilde deze motor. Vanaf het moment dat Yamaha de R1 GYTR 20th Anniversay op de EICMA. Maar een productie van twintig stuks is niet echt veel. Ook door de inzet van Edwin en Karin van Edwin Ott Motoren en mijn vrouw, ben ik nu de trotse eigenaar van de enige R1 GYTR 20th Anniversary in Nederland. Volgende week maak ik de eerste meters met mijn Yamaha R1 op Val de Vienne (Frankrijk).’

De gelimiteerde YZF-R1 GYTR is expliciet bedoeld voor gebruik op het circuit. De circuitmotor is standaard voorzien van de winnende kleurenstelling van de Suzuka 8 Hours 2018 en een breed scala aan GYTR Performance producten – Genuine Yamaha Technology Racing – en andere prestatie-verhogende producten.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?