22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

Trump treitert Harley-Davidson

Trump was behoorlijk in z’n wiek geschoten nadat Harley-Davidson besloot de motoren voor Europa buiten de VS te bouwen.

De Trump Administration zou andere motorbedrijven hebben benaderd met de vraag of ze zich willen vestigen in de VS. Ze zouden dit gedaan hebben na de aankondiging van Harley-Davidson dat het motoren wil gaan bouwen in het buitenland.

Harley-Davidson kondigde vorige week aan dat het de productie van motoren die in Europa worden verkocht naar fabrieken buiten de Verenigde Staten zal verplaatsen als gevolg van EU-tarieven die zijn opgelegd als vergelding voor de tarieven die Trump aan een selectie van EU-producten heeft opgelegd.

Natuurlijk bracht deze actie de president uit z’n humeur. Afgelopen dinsdag tweette hij dat de klanten van Harley-Davidson niet blij waren met de aankondiging van het bedrijf uit Milwaukee. Hij merkte ook op dat de omzet in 2017 met 7 procent daalde. Da’s weer typisch zo’n onnavolgbare Trumpiaanse constructie, want de omzetdaling van vorig jaar kun je toch niet toeschrijven aan de aankondiging van Harley-Davidson vorige week?

Volgens een rapport van Business Insider zoekt hij naar buitenlandse fabrikanten, die naar de VS willen komen. Merken worden niet genoemd. Het Witte Huis geeft overigens geen commentaar.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen