donderdag 18 april 2024

‘Tsunamimotor’ naar museum

Een Harley-Davidson die door de tsunami vorig jaar werd meegevoerd uit Japan en in Amerika is aangespoeld, komt in het museum van de motorfabriek. Dit heeft Harley-Davidson laten weten. De motor stond in een container die door de vloedgolf is meegesleurd.

Net zoals meer 'tsunami-afval' is die container, na een reis via de Stille Oceaan, onlangs aan de Noord-Amerikaanse kust aangespoeld. De eigenaar kon met behulp van het kenteken worden opgespoord.

Harley-Davidson bood aan het vervoer van de motor terug naar Azië te regelen, maar de 29-jarige eigenaar bedankte daarvoor. De Japanner vindt het beter als het voertuig in het museum in de VS aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami herinnert. 

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen