22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

200 Miglia di Imola Revival

Na twee succesvolle jaren wil DG SPORT, organisator van de 200 Miglia di Imola Revival, de liefhebbers van klassieke motoren een derde editie aanbieden die nog interessanter is dan de voorgaande. Na heel wat moeilijke onderhandelingen en dankzij de onvoorwaardelijke steun van de nieuwe directeur van het Pietro Benevuti circuit, wordt een 4-uursrace toegevoegd aan het al goed gevulde programma. Het betreft hier een wedstrijd exclusief voor machines gebouwd voor 1980, die op de Italiaanse piste zullen vertrekken in Le Mans stijl, waarna hopelijk een prachtige race met spectaculaire pitstops en coureurswissels zal volgen.

Maar dit zal niet de enige attractie zijn tijdens dit niet te missen evenement. Het is immers precies veertig jaar geleden dat Paul Smart op Imola de eerste editie van de 200 Miglia won aan het stuur van de revolutionaire Ducati 750. Een verjaardag die de organisatie gewoon niet konden laten voorbijgaan. Zo zullen de mooiste attributen van de fabriek uit Bologna tentoongesteld worden in de paddocks en zal een parade voorzien worden exclusief bestemd voor de eigenaars van een modern exemplaar van het merk. Met vrij rijden voor alle liefhebbers, een extra kans om dit prachtige circuit te ontdekken tussen de verschillende parades van de kampioenen door.

Meer info: www.200miglia.com

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen