maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TT Museum stapje dichterbij

De in februari 2017 overleden Jaap ‘Mister TT’ Timmer hield zich al bezig met de plannen om te komen tot een TT Museum in Assen. Nu, ruim vijf jaar later, begint er eindelijk een beetje schot te komen in de plannen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Vriendendag van de Vrienden TT Circuit. Na het overlijden van Timmer is er een tijdje weinig activiteit geweest. Inmiddels wordt er weer enthousiast aan gewerkt. Naar een locatie hoeft niet te worden gezocht, want die is er al: de voormalige bioscoop Diana in het centrum van Assen, op een steenworp afstand van het Drents Museum. Er is bewust gekozen voor deze locatie en niet een plek op of bij het TT Circuit. In Assen zelf wordt niet alleen gemikt op de motor(sport)liefhebber, maar ook op dagjesmensen en toeristen. Een team van mensen gaat nu een masterplan opstellen. Naar verwachting zal dat in februari 2023 gereed zijn. Het is de bedoeling dat er in het museum een vaste collectie gaat komen, met daarnaast een wisseltentoonstelling. Een heikel punt is nog de financiering, want de initiatiefnemers rekenen op een investering van anderhalf tot twee miljoen euro. Gehoopt wordt het museum in 2025 te kunnen openen, het jaar waarin de TT het eeuwfeest viert.

Een locatie is er al geruime tijd, getuige dit bord dat er al enige jaren hangt.

MotoGP Australië: Alex Rins en Suzuki verrassende winnaars op Phillip Island

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen