maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Marien Cahuzak: ‘Natuurlijk weet ik dat het kan gebeuren, maar als het dan gebeurt…’

Vanzelfsprekend heb ik naar de resterende races op Portimão gekeken en later ook naar de MotoGP op Phillip Island, maar wel als professional. Niet als liefhebber, omdat ik het even gehad heb met motorracen. Natuurlijk weet ik dat het kan gebeuren, maar als het dan gebeurt… ‘Het hoort erbij’ hoor ik de laatste tijd veel te vaak. Zwart geld, mooie vrouwen, valsspelen, track limits en als je het dan per se wilt ook crashes, dat hoort erbij. Maar dan wel crashes waarbij iedereen weer opstaat en dat gebeurt de laatste tijd veel te vaak niet.

Het grijpt mij steeds meer aan. Misschien omdat ik ouder word, vader van twee kinderen ben, omdat ik zo van deze soms zo verrekt ingewikkelde sport hou. Of omdat ik mij niet kan indenken hoe het moet voelen om een vliegtuig in te stappen, op weg naar je geliefde die in een ziekenhuis in Faro voor zijn leven vecht. Terwijl je heel diep in je hart weet dat er een wereldwonder nodig is en dat zelfs zo’n wonder zeer waarschijnlijk niet genoeg is… En dan hoor je kort daarna ook nog eens dat z’n moeder overleden is. Het laat mij maar niet los. Net zoals het feit dat er vijf mensen gered zijn, doordat Victor orgaandonor was. Ik heb meteen gecheckt of mijn orgaandonorschap goed geregeld is, want als je uit zoveel diepe ellende toch nog zoiets bijzonders kunt bereiken, dan krijg je ineens een traan met dubbele betekenis.

Marien Cahuzak: ‘Ik heb het echt te doen met Maverick Viñales’

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen