13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Tunnel A2 Utrecht in zomer open’

Weggebruikers moeten vanaf de komende zomer gebruik kunnen maken van de landtunnel in de A2 bij Utrecht. Dat zei de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen woensdag op Radio 1. Hij benadrukte wel dat dit afhankelijk is van de planning van Rijkswaterstaat. "Wij staan daar buiten." De softwaresystemen voor de tunnels zijn getest en in orde bevonden. De tunnelbuizen worden een voor een open gemaakt. De gemeente liet dinsdag weten een vergunning voor de openstelling af te geven.

De landtunnel had oorspronkelijk al in oktober 2010 klaar moeten zijn. De veiligheid van de weggebruikers kon echter niet worden gegarandeerd. Enige tijd was hierdoor sprake van een flinke flessenhals in de A2. Die voert nu nog op een tijdelijke weg langs de A2, waardoor het aantal rijstroken per rijrichting daar terugliep van vijf naar drie. Inmiddels is dat verbreed naar vier, maar door de vele bochten loopt het verkeer nog steeds niet optimaal door.

Op de locatie waar nu nog de tijdelijke snelweg ligt, wil de gemeente huizen bouwen. De flinke vertraging door de problemen met de tunnel heeft volgens Wolfsen echter niet tot een schadepost bij de gemeente geleid. De huizen kunnen volgens hem nog steeds op het afgesproken tijdstip worden gebouwd.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen