TVS Zeppelin: hybride benzine-elektrische cruiser

TVS is het Indiase bedrijf dat voor BMW de lichte BMW’s bouwt. Onder eigen naam bouwen ze ook lichte motoren, zoals de Apache RR 310. En mogelijk een hybride.

TVS Motor Company, zoals het Indiase bedrijf voluit heet, heeft een hybride benzine-elektrisch cruiser concept geïntroduceerd. Die is niet allen technisch interessant, maar het ziet er ook best goed uit.

TVS zal met de Zeppelin de gevestigde orde niet meteen van de Europese markt blazen, maar mogelijk wel inspireren. Het vermogen van de 220cc eencilinder wordt namelijk ondersteund door een 1200 Watt aandrijving, gekoppeld aan een 48V accupakket.

Het is niet de kleine elektrische aandrijving waarvan je onderste boven raakt, ook niet de specs. Maar juist het feit dat TVS aan een hybride aandrijflijn werkt, is interessant.

Vooral omdat de gevestigde orde een oogje dichtknijpt voor hoe dan ook elektrische aandrijvingen, laat staan hybride technieken.

Een ander interessant item is de geïntegreerde HD camera, direct naast de koplamp. Het ontwerp ziet er aantrekkelijk uit, met een styling die redelijk modern is voor dit segment.

Maar zoals zo vaak met concepts: hoe serieus maakt TVS werk van deze motor. Komt deze uiteindelijk op de weg? Dat moet de nabije toekomst leren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.