zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ultieme Harley-Davidson trike

Deze CVO Tri Glide kost € 64.000 en is het driewielige paradepaardje van Harley-Davidson.

 

Als Harley-Davidson ergens het stempeltje CVO (Custom Vehicle Operations) op drukt, weet je een paar dingen zeker. Het model is uiterst exclusief, opgebouwd uit de mooiste spulletjes en kost je gegarandeerd een lieve duit. Dat gaat niet langer exclusief op bij tweewielers, maar ook bij deze driewieler. Voor al die euro’s krijg je wel een bijna bespottelijke hoeveelheid luxe en blingbling.

Extreem veel extra’s
Harley-Davidson schroeft onder meer de volgende extra’s op de CVO Tri Glide: verwarmde handgrepen, voetsteunen, rijder- en passagierstreeplanken en dempereindes van Kahuna. Tomahawk Contrast Cut wielen, volledige LED-verlichting, meegespoten kuipschacht, ingekort voorspatbord om meer van het voorwiel te showen, afsluitbare kofferbak met interne verlichting, verwarmde zadels voor rijder en passagier, verlichte knoppen, Tour-Pak bagagerek, CVO binnentassen en kofferbakverdeler en een CB radio.

Heel veel elektronica
Het is niet alleen blingbling dat er blinkt, de driewieler heeft technisch ook nog het nodige in zijn mars. De veervoorspanning van de achterdemper is met een druk op de knop in te stellen. De geïntegreerde kofferbak is goed voor 125 liter laadruimte en 22,5 kilo. De machine is voorzien van trike-specifiek Reflex Defensive Rider Systems (RDRS) wat een mooie nieuwe afkorting is voor een verzameling elektronische hulpmiddelen als ABS en traction control. Om nog wat meer te kiezen te hebben, biedt Harley-Davidson de CVO Tri Glide aan in twee kleuren. Je kunt kiezen uit Blizzard White met een driestreeps grafisch patroon en Gray Contrast Cut wielen en chromen afwerkingen.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen