Vaker inhaalverbod vrachtwagens buiten spits

Vrachtwagens mogen in de toekomst op meer trajecten de hele dag (tussen 06.00 en 19.00 uur) niet meer inhalen. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Nu mogen vrachtwagens op een reeks trajecten enkel tijdens de spitsuren niet inhalen. Schultz vindt het nodig om de tijden aan te passen, omdat het tussen de ochtend- en avondspits steeds drukker wordt op de weg.

Binnenkort meer. Dan moet ook duidelijk zijn wanneer de strengere regels voor vrachtwagens ingaan. Wij zijn benieuwd naar het effect…

Bron: nu.nl en ANP
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.