Van-alles-nog-wat-Ducati

Ferry van den Boom spendeert aardig wat uurtjes in zijn eigen garage. De reden is simpelweg om zijn gouden handen aan het werk te houden, getuige de vele creaties die hij de afgelopen jaren al maakte. De zelfbouwer uit het Brabantse Uden stond al eens in MOTOR Magazine met een van zijn vorige projecten (de Radical STR) en ook nu weet hij de aandacht op zich te vestigen. Van den Boom bouwde in slechts drie maanden tijd wederom een pareltje, en wel de 900 Evoluzione. De wonderschone machine kent behoorlijk wat donoren, zij het wel dat het allemaal Ducati-modellen zijn die onderdelen afstonden om deze creatie tot leven te brengen. Zo is het 84 pk sterke, luchtgekoelde 90° L-twin afkomstig van een 900 Supersport, terwijl het frame weer van een ST4 geleend is. Aan de voorzijde treffen we nog een voorvork van een Monster S4 tegen, met wielen van een Ducati 998. De tank is van diens opvolger, de 999. Voor de enkelzijdige achterbrug haalde Van den Boom een Monster S2R uit elkaar, waarna alles aangepast is om tot de 900 Evoluzione te komen. De machine weegt overigens slechts 160 kilo, dus ook daar zit het wel snor mee. 

Dat de 900 Evoluzione de aandacht trekt, blijkt wel uit het feit dat Ferry van den Boom onlangs met zijn creatie in de prijzen viel. Op de Specialdag-Zuid van Ducati Club Nederland in Weert won hij de titel Ducati Club Special, evenals hij dat deed in 2011. Oftewel, een mooie erkenning van zijn vele garagewerk. Van den Boom is overigens alweer bezig met een nieuw project. Zijn handen jeukten…
Foto’s: Ferry van den Boom

Meer creaties van Ferry van den Boom vind je trouwens op www.abarthracing.nl.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?