dinsdag 16 april 2024

Van Proefritten tot Stuntshows: MOTORbeurs Utrecht biedt voor elk wat wils

Van 22 tot en met 25 februari 2024 is de Jaarbeurs Utrecht hét epicentrum van alles wat met motorrijden te maken heeft. Naast reguliere merken en dealer-stands, staat het programma bol van spectaculaire shows en activiteiten. Zo zijn er indrukwekkende demo’s in verschillende, speciaal ingerichte arena’s en de befaamde Steile Wand. Wil je zelf een rondje rijden? Dat kan op het Testparcours. Zelfs de kinderen kunnen rondscheuren op een trial-motor of quad. Naar meer op zoek? Ga dan kijken bij de Motoball-demonstratie op het binnenterrein. Kortom, MOTORbeurs Utrecht zijn volop activiteiten voor jong en oud. Wij lichten er een aantal uit die je absoluut niet mag missen!

MOTORbeurs Utrecht: dé aftrap van het motorseizoen

Stap zelf op! – voor jong én oud

Ook voor de mensen die niet alleen naar motoren willen kijken, maar zélf op willen stappen, is er genoeg te doen. Op het Testparcours maak je een testrondje op je favoriete
motor. Verschillende grote merken zoals BMW, Harley-Davidson, Honda, Royal Enfield, Moto Morini, Mash, Yamaha, Mutt Motorcycles en Segway hebben bevestigd dat hun motorfietsen uit te proberen zijn op het Testparcours. Heb je (nog) geen motorrijbewijs, maar wil je toch een rondje op een motor
maken? Dan is BOVAG Try the Bike dé plek voor jou. Ook de kids kunnen op MOTORbeurs Utrecht hun eerste meters maken. Zij kunnen terecht op de quadbaan buiten of hun eerste mini trial les volgen.

Motoball – de snelste teamsport op twee wielen

Motoball combineert voetbal met motorsport. Hoe dat eruit ziet? Twee teams crossend op hun motorfiets, terwijl ze een reusachtige bal in de goal van de tegenstander proberen te krijgen. Een ruige sport die zowel de spanning van een voetbalwedstrijd heeft als de snelheid van motorsport. Elke dag verzorgen het jeugd- en seniorenteam van Motoballvereniging Budel een demo en een penalty shoot-out op het binnenterrein.

Gezellige cafés

Een ijskoud biertje gaat er misschien ook wel in. Strijk met je motorvrienden neer bij gezellige cafés waar sfeer en spektakel dit jaar de boventoon voert. Vraag je favoriete muziek aan in het Route 66 Café waar Simone FM jouw favoriete vinyl-plaat op de draaitafel legt. Óf geniet van een live band en laat je verrassen bij de Fire Arena, een metershoge constructie compleet met spectaculaire trial-stunts en vuuracts. Plezier gegarandeerd!

Nog heel veel meer!

• The Wall of Death, of ook wel Steile Wand, is sinds jaren weer in Nederland! Aanschouw het van bovenaf, proef de spanning, ruik de geur en hoor het geluid. Sensationeel en indrukwekkend!

• Het Motor Talks Theater is dé plek voor inspirerende sessies die alles met motoren te maken hebben. Met uiteenlopende gasten zoals een motorfotograaf, avonturiers en bepakkingsspecialisten.

• Bij Men @ Work laten specialisten je zien hoe je jouw motor helemaal eigen maakt. Ze inspireren je op het gebied van customizing; van framebouw en poedercoaten tot het bekleden van zadels en het airbrushen van tanks.

• In de Stunt Arena laten verschillende rijders hun stunts zien op de motor. Denk aan Wheelies, High Chair Stoppies, Coasters, Burnouts en nog veel meer spectaculairs. Fascinerend om naar te kijken, niet om thuis te proberen.

• Speciaal voor alle motorliefhebbende dames is er een Motormeiden Avond in het theater op donderdag 22 februari van 20:00 tot 22:00 uur. Dit is de plek om andere gelijkgestemde dames te ontmoeten en je motorverhalen te delen.

• Luister drie per dag live naar De Motor Podcast: de eerste Nederlandse podcast-serie over Motorrijden! Alle dagen nemen ze in het theater verschillende podcasts op met leuke gasten en publiek.

Omdat de organisatie nog volop in de voorbereidingen zit, komen er elke week nieuwe activiteiten bij. Stay tuned via www.motorbeursutrecht.nl/activiteiten.

Praktische info

WaarJaarbeurs Utrecht

Wanneer         
22 t/m 25 februari.
Donderdag en vrijdag van 10.00 – 22.00u en zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00u
Ticketsmotorbeursutrecht.nl/tickets
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen