Van roadracer naar TV-presentator

Guy Martin houdt ons wel bezig zeg. Doet soms zomaar mee aan bloedstollende evenementen zoals de Pikes Peak en een tijdje geleden liet -ie nog weten een vervroegd pensioen te overwegen (klik). En nu wordt Martin door de ‘bookies’, de wedkantoren, genoemd als een van de voornaamste figuren om de door de BBC ontslagen Jeremy Clarkson op te volgen als presentator van Top Gear.

En dat is bepaald geen vreemde suggestie. Guy heeft namelijk al een behoorlijk TV-CV opgebouwd: Speed with Guy Martin, Guy Martin’s Spitfire, The Boat That Guy Built en Our Guy in India zijn voorbeelden van TV-programma’s die Martin voor de BBC en Channel4 maakte. Nu Guy Martin dus dit jaar ook nog ‘s openlijk aan z’n racecarriere is het niet onlogisch dat de bookies ‘m zien als een van de favorieten om Jeremy Clarkson op te volgen.

Mocht Martin inderdaad Clarkson opvolgen dan hoeft dat natuurlijk nog niet perse het einde van z’n racecarriere te betekenen. Alle programma’s die Martin al voor de TV heeft gemaakt combineerde hij immers ook met roadracen.

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.