Marc de Reuver stopt

Marc de Reuver, de kleurrijke motorcrosser, hangt z’n motorhelm aan de wilgen. In onderstaande tweet kondigde hij zonet z’n afscheid aan. De 32-jarige meervoudig Nederlands kampioen die in maar liefst zeven MX1-wereldkampioenschapsseizoenen aan de start verscheen, vindt het na dertien jaar welletjes geweest nadat hij begin deze maand twee ruggenwervels brak. Hij moest hieraan geopereerd worden. Nu heeft hij dus besloten geen competities meer te rijden.

De Reuver pakte in 2001 z’n eerste nationale titel, in de 125cc. Hij was toen al vijfvoudig Nederlands jeugdkampioen en goldt als het grootste talent van z’n generatie. In de hieropvolgende jaren was hij maar liefst elf volledige seizoenen actief op wereldniveau in diverse klasses. De Reuver was al een tijdje aan het afbouwen maar pakte afgelopen jaar nog wel de Nederlandse MX1-titel. Hij zal nu dus stoppen met competitie-wedstrijden, maar in z’n tweet maakt -ie nog wel duidelijk dat hij Le Touquet nog wel wil rijden: ‘Ik ben nog niet klaar in die race. Ik wil daar champagne!’

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.