zondag 29 januari 2023

Van Sleeuwen Motoren opent nieuwbouw!

Aan deze opening gaat een lange geschiedenis vooraf. In 1928 startte de heer Antoon van Sleeuwen een tweewielerzaak in het Brabantse Venhorst. Nadat zoon Bert van Sleeuwen de zaak had overgenomen, is men in de jaren ’60 verhuisd naar de locatie aan de Ringbaan 27 in Venhorst. Hier werd de zaak uitgebreid met een benzinestation. Begin jaren ’80 moest Bert van Sleeuwen om gezondheidsredenen een stapje terugdoen en kwam zoon Gerard in de zaak. Gerard breidde de zaak uit met motoren en zoon Benny van Sleeuwen kwam ook in het bedrijf. Door o.a. ruimtegebrek werd in 1990 besloten om de zaak op te splitsen en ging Gerard met de motorzaak verder in Volkel. Twintig jaar later blijkt het pand alweer te klein en besluit Gerard van Sleeuwen zijn pand aan de Antoniusstraat 60 in Volkel grondig te gaan verbouwen. December 2015 was het dan zo ver, Yamaha monobrand dealer Van Sleeuwen Motoren opende de deuren van haar geheel vernieuwde pand. Op naar 100 jaar Van Sleeuwen!

Ton van Geenhuizen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche Nederland: “Van Sleeuwen Motoren in Volkel is een goed voorbeeld van een rasondernemer met een eigen stijl, die tegen de stroom in durft te gaan. De markt trok in 2015 pas voor het 2e jaar op rij aan en toch investeert Gerard van Sleeuwen in een groter pand met een compleet nieuwe showroom om de ideale beleving van het motorrijden te kunnen presenteren. Yamaha Motor Europe, branche Nederland is verheugd met de keuze van Van Sleeuwen Motoren om vanaf de heropening in december 2015 als Yamaha monobrand dealer verder te gaan en zich volledig op Yamaha te focussen. We zijn trots een dergelijke ondernemer in ons dealernetwerk te hebben.”

Gerard van Sleeuwen, directeur eigenaar Van Sleeuwen Motoren: “Waarom een verbouwing? Waarom nieuwbouw? Het idee om een flinke verbouwing te gaan doen lag er al vanaf 2008. De beschikbare ruimte was te klein geworden, maar omdat toen economisch alles minder werd, hebben we toch nog maar even gewacht. In 2014 hebben we de knoop doorgehakt en besloten om als Yamaha monobrand dealer verder te gaan. Ik wilde goed uitpakken met een nieuwbouw die conform de Yamaha-normen is uitgevoerd. En zie de foto, het is nog goed gelukt ook! Ik heb veel vertrouwen in de toekomst en zie veel mogelijkheden om met het merk Yamaha in de toekomst door te groeien. Groei in de verkoop van motorfietsen, onderdelen, accessoires en lifestyleproducten, maar ook groei in de werkplaats met onderhoud en customizing. In het kort gezegd: Ik heb vertrouwen in de toekomst en in het merk Yamaha!”

Het team van Van Sleeuwen Motoren heet u van harte welkom in haar moderne en goed bereikbare pand in Volkel. Bij Van Sleeuwen Motoren kunt u uiteraard ook terecht voor motorkleding, onderhoud, reparaties, montage van accessoires en motorverhuur. Yamaha monobrand dealer Van Sleeuwen Motoren vindt u aan de Antoniusstraat 60 in Volkel.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen