vrijdag 26 april 2024

Vanaf 2012 twee typen licenties

Er komen twee typen licenties in 2012. De licentie KNMV Wegrace Nationaal en de licentie KNMV Wegrace Inters.

De licentie Wegrace Nationaal is bedoeld voor coureurs die betaalbaar willen racen. Dit betreft de cupwedstrijden in Nederland op bijvoorbeeld het TT Circuit Assen of de Varsselring in Hengelo. Als je daarnaast in Europa wilt deelnemen aan cupwedstrijden, dan kan dat vanaf 2012 heel eenvoudig door een Euro-B toevoeging aan te schaffen. Het Cup kampioenschap, de SuperCup 600, de SuperCup 1000, de Talent Cup 600, de Honda GP3 Moriwaki Cup, de C-competitie en  de 3D Cup zijn de klassen die rijden voor een cupkampioenschap.

De licentie KNMV Wegrace Inters is bedoeld als topsportlicentie. Met deze licentie kun je in Nederland aan het ONK deelnemen, maar ook in Europa in bijvoorbeeld het IDM of het Spaanse kampioenschap. Het ONK Kampioenschap, het NK Kampioenschap, de Dutch Moto3, de Supermono, de Dutch Supersport, de Dutch Superbikes, de Sidecar en de Classics zijn de cups waarbij deze licentie van toepassing is.

Meer informatie vind je op www.knmv.nl.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen