dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Baz vervangt geblesseerde Lamborghini

Loris Baz vervangt komend weekend op Magny-Cours de geblesseerde Ferruccio Lamborghini binnen het Ten Kate Junior Team. Lamborghini is vanwege een schouderblessure voorlopig uitgeschakeld en daardoor maakt Fransman Baz voor eigen publiek zijn rentree in de sterk bezette Superstock 1000 FIM Cup. Baz, 2008 Superstock 600 Europees Kampioen met drie overwinningen, acht podiums en twee pole positions, heeft ook veel Superstock 1000 FIM Cup ervaring. In zowel 2009 als 2010 werd hij achtste in deze klasse, inclusief een derde plaats in Portimão en pole position op de Nürburgring. Dit jaar reed Baz in het British Superbike maar moest door onvoorziene omstandigheden stoppen bij zijn team.

Loris Baz: “Ik ben harstikke blij dat ik dit weekend op Magny-Cours mag rijden voor het Ten Kate Junior Team, zonder twijfel één van de beste teams in de Superstock 1000 FIM Cup. Het is daarnaast erg bijzonder om na een lastige periode mijn Superstock-rentree in Frankrijk te maken. Al mijn vrienden, fans en familieleden kunnen erbij zijn. Een voorspelling doen is onmogelijk omdat het niveau in het Superstock-kampioenschap erg hoog is en omdat ik nog nooit met de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade heb gereden. Maar ik ga natuurlijk alles op alles zetten om een goed resultaat te behalen.”

Ferruccio Lamborghini: “Het niet kunnen rijden op Magny-Cours en Portimão is een grote teleurstelling voor mij en mijn team. Het is erg moeilijk te geloven dat het seizoen voorbij is. Het was dan ook een grote schok toen de dokter mij dat vertelde maar gelukkig ben ik in januari weer helemaal de oude. Ik wens het team en Loris Baz heel veel succes op Magny-Cours en wil hierbij iedereen bedanken voor de opbeurende berichtjes. Hopelijk kan ik jullie snel goed nieuws brengen.”

Foto: Loris Baz

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen