maandag 4 december 2023

Vanaf morgen op meer snelwegen 130

Met ingang van morgen heb je je op een aantal nieuwe wegen voortaan aan een maximum snelheid van 130 kilometer per uur te houden. De verhoging van de maximum snelheid geldt voor trajecten op de A1, A2, A27, A28, A58, A59 en A67. 

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft twee miljoen euro vrijgemaakt voor het aanpassen van de wegen en hoopt het voor elkaar te kunnen krijgen dat we op de lange termijn op 77 procent van de Nederlandse snelwegen een maximum snelheid van 130 hebben. De overige 23 procent van de wegen zijn uit veiligheid- en milieuoverwegingen niet geschikt voor een dergelijk hoge maximum snelheid. Overigens komt Nederland met de aanpassingen voor morgen op 61 procent.

Verder kondigt Rijkswaterstaat binnenkort ook een verhoging aan voor de A2 tussen Holendrecht en Vinkenveen, daar waar een vliegtuig kan landen, maar jij in slow-motion 100 moet rijden. Daar mag vanaf mei waarschijnlijk ’s avonds en ’s nachts ook 130 gereden worden. Vervolgens start een onderzoek of het haalbaar is het stuk 24 uur per dag tot een 130-weg te maken. Overigens komt op de A12 van Duiven naar de Duitse grens ook een aanpassing naar 130 later dit voorjaar. Dat is een permanent verhoging.

LET OP: niet denken dat je vanaf vannacht 0.01 uur gerechtvaardigd 130 kunt rijden op al die stukken. Pas wanneer de borden ter plaatse zijn gewisseld voor 130 km per uur-exemplaren geldt de nieuwe maximum snelheid. Zou lullig zijn last-minute nog een boete op te lopen…

Voor de precieze locaties verwijzen we je graag door naar Rijkswaterstaat. De grote kaart vind je hier.

Afbeeldingen: ANP en Rijkswaterstaat

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image