Ten Kate en Jacobsen toch in World Supersport

PJ Jacobsen start dit jaar met Honda en Ten Kate in het WK Supersport. Hij heeft er even op moeten wachten, maar nu is de kogel toch echt door de kerk.

Verleden jaar was het rond deze tijd ook nog angstig stil bij het Nederlandse Honda-team, maar toen was daar plots toch Kyle Smith aan boord van de Honda CBR600RR van de jongens van Ten Kate. Smith vertrok na zijn eerste overwinning tijdens de seizoensafsluiter op Qatar naar het CIA Landlords Insurance Honda-team. 

Jacobsen was na zijn overstap naar CORE Motorsport Honda midden in het seizoen al kroonprins voor plek bij het Ten Kate Honda-team, dat op moment nauw samenwerkte met CORE. Eind vorig jaar besloot CORE Motorsport nog intiemer samen te gaan werken en in een fusieconstructie samen met Ten Kate het team te gaan vormen rondom de Amerikaan. Alleen toen werd het plots heel stil, de constructie liep vast en het leek erop dat Jacobsen zonder werkgever zou komen te zitten. En dat als tweede in de eindstand van 2015…

Nu gaat Ten Kate dus alleen de CBR600RR en het team rondom Jacobsen opbouwen, en is het team uit Nieuwleusen alsnog van de partij in het WK Supersport.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?