maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vanuit je luie stoel door het Ducati Museum

Ducati geeft vol gas in het digitaliseringsproces tijdens de dooretterende pandemie. Alle medewerkers van het bedrijf doen al aan ‘smart working’. En daarnaast houdt de Italiaanse fabrikant contact met zijn fans door middel van virtuele presentaties en andere online-content.

Een nieuwe stap in dit proces betreft het Ducati Museum. Het digitale aanbod van de ‘Borgo Panigale Experience’ wordt uitgebreid met de “Ducati Museum Online Journey”. Dit zijn rondleidingen die toegankelijk zijn vanaf een PC, smartphone of tablet. En zelfs virtueel begeleid door de deskundige gidsen van het museum. Zo kun je dus zelfs vanuit je luie stoel het museum ontdekken.

Anatomy of Speed

Vanaf 22 december wordt de online tentoonstelling zelfs verrijkt met onderdelen van de “Anatomy of Speed”. Dit is een tijdelijke tentoonstelling over aerodynamica. Een fundamenteel onderdeel van de prestaties die Ducati zijn faam hebben gegeven. Iets wat ook bevestigd wordt door de overwinning van de MotoGP World Constructors’ titel in 2020. Een speciaal video-interview met de Ducati Corse ingenieurs en de Ducati Desmosedici GP16 zullen deel uitmaken van de toer gedurende de hele maand januari 2021.

Een museumbezoek heeft een maximale duur van ongeveer 45 minuten en is bedoeld voor alle liefhebbers van de geschiedenis van Ducati. En voor fans die misschien al plannen hadden ‘live’ naar dit museum te gaan, maar nu niet kunnen. Tijdens de rondleiding hebben de bezoekers ook de mogelijkheid om met de gids te communiceren via het vraag- en antwoordsysteem van het platform.

De toegang tot de Ducati Museum Online Journey bedraagt €10. Iedereen die de digitale tour nog in 2020 koopt, krijgt €10 korting op de aankoop van de Ducati museumcatalogus, die normaal te koop is in de museumshop van het museum.

Er zijn 4 rondleidingen per week op de volgende tijdstippen: dinsdag om 17.00 uur en zaterdag om 9.00 uur in het Engels; donderdag en zondag om 17.00 uur in het Italiaans. Geïnteresseerde gebruikers kunnen de virtuele rondleiding direct op het ticketing platform van het museum boeken door de datum, taal en tijd te selecteren. Zodra de reservering is voltooid, geeft een e-mailbevestiging een code en een link om toegang te krijgen tot de Online Journey.

Voor informatie over de rondleidingen en voor reserveringen kunt u het speciale gedeelte van de Ducati website raadplegen.

Wil je alvast een voorproefje? MotoMe was in 2017 te gast in het museum, zie onderstaande video.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen