zaterdag 20 april 2024

Komt er een nieuwe Honda ST125 Dax?

We horen geluiden dat er een nieuwe Honda ST125 Dax, of Honda ST125 Trailsport zoals ze in de VS worden genoemd, aan zit te komen. Honda heeft de bijbehorende merkaanvragen ingediend.

Retro is op dit moment in. Dat betekent ook dat er weer motorfietsen op de markt verschijnen waarvan de productie al lang is stopgezet. Ze krijgen een make-over, nieuwe techniek en een new-retro-stijl.

Honda MSX125 Grom: Rijdende gunfactor

Zoals het nu lijkt, staat Honda op het punt hetzelfde te doen met de ST125 Dax. Oorspronkelijk kwam de Dax op de markt in 1969. Tot de eeuwwisseling werd-ie geproduceerd in verschillende versies. In de tussentijd wordt de Dax alleen door andere bedrijven als licentie-model aangeboden.

Inmiddels heeft Honda de merkrechten ST125 in Europa en Trailsport in de VS laten beschermen. Dat zo kunnen wijzen op de terugkeer van de kleine motorfiets. We kunnen ervan uitgaan dat het gebaseerd zal zijn op de Super Cup en aangedreven wordt door het 125cc-eencilinder blok. Dat is ook het blok dat de nieuwe Monkey en Grom tot over de 100 km/u stuwt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen