Komt er een nieuwe Honda ST125 Dax?

We horen geluiden dat er een nieuwe Honda ST125 Dax, of Honda ST125 Trailsport zoals ze in de VS worden genoemd, aan zit te komen. Honda heeft de bijbehorende merkaanvragen ingediend.

Retro is op dit moment in. Dat betekent ook dat er weer motorfietsen op de markt verschijnen waarvan de productie al lang is stopgezet. Ze krijgen een make-over, nieuwe techniek en een new-retro-stijl.

Honda MSX125 Grom: Rijdende gunfactor

Zoals het nu lijkt, staat Honda op het punt hetzelfde te doen met de ST125 Dax. Oorspronkelijk kwam de Dax op de markt in 1969. Tot de eeuwwisseling werd-ie geproduceerd in verschillende versies. In de tussentijd wordt de Dax alleen door andere bedrijven als licentie-model aangeboden.

Inmiddels heeft Honda de merkrechten ST125 in Europa en Trailsport in de VS laten beschermen. Dat zo kunnen wijzen op de terugkeer van de kleine motorfiets. We kunnen ervan uitgaan dat het gebaseerd zal zijn op de Super Cup en aangedreven wordt door het 125cc-eencilinder blok. Dat is ook het blok dat de nieuwe Monkey en Grom tot over de 100 km/u stuwt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?