Veel Triumph Modern Classics-nieuws

Bonneville
Dankzij een gegoten 17-inch voorwiel van de Triumph Bonneville, heeft deze motor de laagste zithoogte (740mm) binnen de Classics-range. De 2014 ‘Bonnie’ is voorzien van nieuw ontwikkelde uitlaatdempers, die voor een betere sound moeten zorgen. Let verder op de merknaam op de tank, opgewaardeerd naar een badge en de nieuw gefreesde koelvindetails op de cilinder en cilinderkopkop. Het nieuwe ontwerp van het zadel van de Bonneville bestaat uit twee contrasterende soorten vinyl en een verbeterd vulmateriaal, voor meer comfort. Een zwarte handgreep is vanaf nu ook standaard gemonteerd.

Bonneville T100
Met een knipoog naar zestig, heeft de nieuwe T100 een Crystal White en Aurum Gold-kleurstelling. De scheiding van kleuren loopt daarbij natuurlijk door over de voor-en achterspatborden. Net als de Bonneville heeft ook de T100 een nieuwe uitlaat. Verder zijn er ook de nieuwe details op de koelribben van de cilinderkop. Een chromen handgreep en kettingkast maken de retro nog meer retro.

Bonneville T100 Black
Triumph bouwt de T100 ook in een opvallende zwarte kleurstelling. Natuurlijk met zwart afgewerkte velgen, naven, stuur, achterveren, spatbordsteunen, spiegels en passagiershandgreep. Uiteraard wordt de Black leverbaar met de nieuwe uitlaat en met mooie details op de koelvinnen.

Bonneville Special Edition
De 2014 Special Edition heeft een kleurstelling die geïnspireerd is door een van de laatste modellen die in 1982 in de fabriek in Meriden van de lijn liep: de T140w TSS. Net als bij de T100 is de speciale editie voorzien van de nieuwe details op de koelribben van de cilinderkop en de heser klinkende uitlaat. Om de retro-look compleet te maken heeft de Special Edition ook een chromen handgreep, zwarte spiegels en een geborstelde afwerking van de behuizing voor koppeling, tandwiel, dynamo- en kleppendeksel.

Thruxton
Geïnspireerd op de café-racers van de 60's. De Thruxton wordt aangedreven door Triumph's 865cc-tweecilinder en is voorzien van sportieve, aluminium velgen en verstelbare achtervering. Daarnaast zijn er voor de Thruxton een aantal verfijningen voor modeljaar 2014, inclusief vernieuwde megafoondempers met een nog mooier geluid. Deze editie van de klassieke motorfiets profiteert ook mee van de nieuwe koelribben voor de cilinderkop als de Bonneville T100, net als van de verchroomde kettingkast. Een in kleur gespoten flyscreen met ‘centre stripe’detail vult de standaard zadelkap aan.

Scrambler
Net als bij de andere modellen in de Classic-range, krijgt de Scrambler ook de ‘back-to-black’ behandeling voor het stuur, velgen en naven, plus het reservoirdeksel van de achterste hoofdremcilinder. Een nieuw ontwerp van het zadel moet bijdragen aan een ontspannen zithouding. Qua afwerking zijn er details als een helder geanodiseerde bashplate en het Triumph logo in reliëf op de achterkant van het zadel.

De Bonneville, Bonneville T100 en T100 Black zullen vanaf september beschikbaar zijn bij de dealers. De Scrambler, Thruxton en Bonneville Special Edition volgen in oktober.

Adviesprijzen Nederland
Bonneville: 9.490 euro
Bonneville T100: 10.790 euro
Bonneville T100 SE: 10.950 euro
Bonneville T100 Black: 10.590 euro
Thruxton: 10.790 euro
Scrambler: 10.790 euro

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.