Steeman kampioen NSF100

Victor Steeman mag zich na de dubbel op Circuit Park Berghem Nederlands Kampioen NSF100 noemen en volgt daarmee Robert Schotman op. Steeman: “Ik heb de afgelopen drie jaar in het Molenaar NSF100 Championship veel geleerd. Motorracen is toch veel met je koppie rijden en dat is soms best moeilijk. Ik ben nu klaar voor een nieuwe stap.” Steeman komt met zijn overwinning in het Molenaar NSF100 Championship in een prominent rijtje te staan. Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneijder gingen hem namelijk voor.

Steeman: “Ik heb me ingeschreven voor de Redbull Rookies Cup, daar wil ik echt heel graag volgend seizoen gaan rijden. Eind 2013 is de selectieronde.” Moeder Flora van Limbeek vult aan: “Als het niet lukt om Redbull Rookies te gaan rijden dan zijn er nog een paar andere opties waar we naar kijken. Victor is met zijn dertien jaar nog jong, we kijken naar wat het beste bij hem past mocht zijn eerste keuze niet lukken.”

Trainer Joey Litjens is vol lof over Steeman. “Ik het begin van het seizoen zag het er al naar uit dat ’t zo zou gaan lopen. Victor rijdt netjes en had een goede voorsprong opgebouwd. Toch is die voorsprong kleiner geworden naarmate we verder in het seizoen kwamen. Victor heeft de verwachting waar gemaakt en dat is heel knap.” Litjens is tevreden over het verloop van de wedstrijddag: “Het was een goeie dag, de coureurs reden meteen vanaf de start goede lijnen waardoor ik ook op andere dingen kon focussen. Ze moeten echter nog wel meer trainen op mentale kracht, dat wil ik ze graag nog meegeven voor 2014. Je ziet dat het seizoen op zijn einde loopt, sommige rijders ogen wat vermoeid. Nu de kampioen bekend is kan de laatste wedstrijd misschien voor verrassende uitslagen gaan zorgen. De druk is er vanaf.”

De wedstrijdraces afgelopen zaterdag kenden nogal wat schuivers. De lay-out van de baan zorgde voor hoge snelheden en dat resulteerde in diverse crashes. Ook Walid Soppe ging onderuit en verloor daarmee dure punten in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Silven Venus viel ook een keer: “In de eerste race ging ik onderuit en kreeg wat last van mijn schouder. Dat zorgde er ook in de tweede race voor dat ik niet helemaal lekker reed, zeker toen het ook nog eens ging regenen kon ik niet echt meer aanzetten.“

Kevin Mijwaart en Rick Dunnik deden wel goede zaken in Berghem. Mijwaart reed beheerst en werd daardoor derde in de daguitslag. Hij liep daarmee verder uit op zijn directe tegenstander Joep Overbeke die door een valpartij de tweede race niet kon uitrijden. Ook Dunnik profiteerde van de misstap van Overbeke. Hij gaat Overbeke voorbij in het klassement en staat nu vijfde. Finn de Bruin eindigde in Berghem als achtste: “Het ging vandaag erg goed, ik reed beter dan in de vorige races. Ik had echter in het kampioenschap wel meer verwacht. Ik weet dat ik nog harder kan rijden, ik moet meer proberen achter de snelle jongens aan te gaan. Volgend jaar rij ik hopelijk ook weer NSF cup.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?