Veelzijdige helm

De X-551, met een hoogwaardige glasfiber buitenschaal in drie verschillende maten, kan onder verschillende omstandigheden worden gebruikt. Je kunt hem namelijk zowel als full-face of offroad-helm gebruiken. Zowel de in hoogte verstelbare klep als het krasvrije, met Pinlock uitgeruste anticondens vizier laten zich snel en eenvoudig verwijderen.

Voor het actieve (offroad) rijden is een optimale ventilatie vereist, iets dat wordt gewaarborgd door de ventilatie-openingen (allemaal afsluitbaar) op kin en voorhoofd, in combinatie met twee ventilatie-gaten op het achterhoofd, die zorgen voor een constante luchtstroom. Dankzij de hoog ademende, uitneem- en wasbare unitherm binnenvoering is deze ook daadwerkelijk voelbaar tijdens het rijden, volgens het Italiaanse merk.

De X-551 is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier, dat makkelijk te bedienen is via een grote schuifknop op de linkerzijde van de helm. Het extra brede vizier (met getrapte ventilatiestanden) is daarnaast uitgerust met een grote lip voor een gebruiksvriendelijke bediening. Een sterke dubbel D-sluiting zorgt ervoor dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten.

Tevens is de veelzijdige helm voorbereid op het N-Com X-series communicatiesysteem (verkrijgbaar vanaf € 259,95) waarmee via bluetooth een draadloze verbinding met mobiele telefoon, navigatiesysteem en/of  MP3-speler kan worden gemaakt, evenals het onderling communiceren (intercomfunctie) met passagier of andere rijders.

De X-Lite X-551 is verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL, in acht verschillende uitvoeringen variërend van een matzwart tot helderwit design. De X-Lite X-551 is te koop vanaf 419,95 euro.

Meer info: www.nerons.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.