maandag 15 april 2024

Veiling ‘Foggy’ Petronas FP1

De Petronas FP1 heeft de racewereld misschien niet in brand gestoken, maar de status maakt deze bijzondere motor wel tot een must-have voor motorverzamelaars.

Een ‘Foggy’ Petronas FP1 staat vandaag – 14 april 2020 – nog een kleine twaalf uur te koop op de online veiling Collecting Cars. De bieding staat momenteel op £22.750,- (€26.200,-) en er zijn 32 biedingen geplaatst. De racer uit 2003 zou na een opknapbeurt in nieuwstaat verkeren. Ook zou er nog geen twaalf kilometer met de Petronas zijn gereden. De carrosserie van carbon verkeert naar verluidt in een uitstekende staat. De delen zijn professioneel gespoten in de originele kleur Panache Green terwijl ook originele stickers zijn gebruikt.

De 900cc Petronas was toentertijd met zijn 127 pk een motor die er mocht zijn. Die prestatie steekt naar tegenwoordige maatstaven schril af tegen de prestaties van de huidige generatie sportmotoren, die de 200 pk ruimschoots passeren. Afgezien daarvan is de Petronas FP1 een unieke motor met niet alleen het DNA van een echte racemotor, maar ook eentje die een boeiend achtergrondverhaal heeft.

Hoeveel Foggy Petronas FP1’s zijn er gebouwd?

In totaal werden 150 versies van de ‘Foggy’ Petronas FP1 gebouwd. 75 daarvan in Groot-Brittannië door MXS International in Basildon, Essex en 75 in Maleisië. Het aantal van 150 was een homologatie-eis om mee te mogen doen aan het WSBK. De Petronas FP1 werd door de tijd ingehaald toen werd besloten dat ook 1000cc motoren konden deelnemen aan het WSBK.

Als je nog een bod wilt uitbrengen of je wilt de veiling volgen, check collectingcars.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen