13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Michelin: ‘Wekelijks 400.000 mondkapjes maken in coronastrijd’

De Franse bandengigant Michelin mengt zich in de strijd tegen het coronavirus door zich te richten op de productie en het doneren van mondkapjes en gezichtsschermen. Het doel is per week 400.000 mondkapjes te produceren.

Wereldwijd is vanwege de uitbraak van het coronavirus grote vraag naar mondkapjes en gezichtsschermen, vooral vanuit de medische sector. De Michelin Groep heeft in reactie hierop besloten haar expertise in te zetten en in tien van haar Europese fabrieken ‘binnen zeer korte termijn en in grote hoeveelheden’ verschillende soorten mondkapjes en soortgelijke medische hulpmiddelen te produceren.

Zodra de fabrieken draaien, zet Michelin er namelijk op in per week ‘bijna 400.000 chirurgische mondmaskers’ te produceren in haar eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners. De bedoeling is deze productie de komende weken nog verder uit te breiden naar Noord-Amerika. Tevens zal Michelin ‘grotere hoeveelheden mondmaskers doneren aan gezondheidsmedewerkers’ in landen waar het gevestigd is. Daarnaast verstrekt Michelin mondkapjes aan haar eigen medewerkers voor hun veiligheid en gezondheid.

Behalve de 400.000 mondkapjes die het per week wil produceren, streeft Michelin er ook naar 10.000 gelaatsschermen te maken voor gebruik in Franse ziekenhuizen. De bandenfabrikant werkt daarnaast samen met andere fabrikanten aan een initiatief om op grote schaal een herbruikbaar mondmasker te ontwikkelen. Dit moet tot honderd keer gebruikt kunnen worden en is dus stukken duurzamer (en praktischer) dan ‘reguliere’ mondkapjes. Dit project bevindt zich momenteel in de prototype-fase.

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen