Verbeteringen aan het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen investeert 8 miljoen euro in de komende jaren. En daar gaan we veel aan hebben, want er wordt vooral geld gestoken in publieksvoorzieningen. Tribunes en wegen worden verbeterd en er wordt geld gestoken in een digitaal camerasysteem. Vier miljoen wordt betaald door het circuit, de rest van het geld zal de provincie Drenthe ophoesten.

“Het is haalbaar en verantwoord een miljoeneninvestering te doen”, aldus voorzitter Arjan Bos. Hiermee doelt hij onder meer op de toezegging van Dorna om ook de komende tien jaar de MotoGP te laten rijden op het TT Circuit. De komende TT gaan we al de eerste resultaten van de investeringen zien. De Haarbochttribune is dan volledig vernieuwd, daar is het circuit nu al mee bezig. De zitplaatsen worden verbeterd en er komen nieuwe voorzieningen voor mindervaliden. De kuipstoeltjes op de heuvel maken dus plaats voor een échte tribune.Het digitale camerasysteem moet ook volgend seizoen al werken. Dat zal deze winter worden aangelegd. Daarnaast zullen er een aantal amusementspleinen komen. Wat we daarvan moeten verwachten wordt overigens niet helemaal duidelijk. De tribunes van de Stekkenwal, De Bult en Winterdijk worden in het najaar van 2017 aangepakt. Dat worden weer mooie TT’s in de toekomst! 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.