maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verbeteringen aan het TT Circuit Assen

Het TT Circuit Assen investeert 8 miljoen euro in de komende jaren. En daar gaan we veel aan hebben, want er wordt vooral geld gestoken in publieksvoorzieningen. Tribunes en wegen worden verbeterd en er wordt geld gestoken in een digitaal camerasysteem. Vier miljoen wordt betaald door het circuit, de rest van het geld zal de provincie Drenthe ophoesten.

“Het is haalbaar en verantwoord een miljoeneninvestering te doen”, aldus voorzitter Arjan Bos. Hiermee doelt hij onder meer op de toezegging van Dorna om ook de komende tien jaar de MotoGP te laten rijden op het TT Circuit. De komende TT gaan we al de eerste resultaten van de investeringen zien. De Haarbochttribune is dan volledig vernieuwd, daar is het circuit nu al mee bezig. De zitplaatsen worden verbeterd en er komen nieuwe voorzieningen voor mindervaliden. De kuipstoeltjes op de heuvel maken dus plaats voor een échte tribune.Het digitale camerasysteem moet ook volgend seizoen al werken. Dat zal deze winter worden aangelegd. Daarnaast zullen er een aantal amusementspleinen komen. Wat we daarvan moeten verwachten wordt overigens niet helemaal duidelijk. De tribunes van de Stekkenwal, De Bult en Winterdijk worden in het najaar van 2017 aangepakt. Dat worden weer mooie TT’s in de toekomst! 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen