Vluchtende motorrijder te water

De politie heeft in Rotterdam een motorrijder aangehouden die met 140 km/u per uur over de Hoofdweg reed. Daar was 50 toegestaan. Om hem aan te houden moesten de agenten hem wel uit het ijskoude water vissen. Daar was hij in gesprongen in een poging om aan de politie te ontkomen. De reden dan de 21-jarige man probeerde te ontkomen was dat hij nogal wat op zijn kerfstok had.

Toen de agenten hem een stopteken gaven voor bijna drie keer zo snel rijden als toegestaan, ging de man er vandoor. Wat volgde was een achtervolging over fietspaden dat eindigde met het parkeren van de motor tegen een paaltje. Hierop ronde de Rotterdammer weg, gooide zijn helm af en sprong het water in. Hij kwam er al snel weer uit, waardoor hij kon worden aangehouden. De man had geen rijbewijs en de motor was geschorst en niet verzekerd. Ook was de wegenbelasting niet betaald. Toen de oom van de man de politie verhinderde de motor in beslag te nemen door de sleutel te verstoppen, is hij ook aangehouden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.