zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035 geldt niet voor motorfietsen

Het verbod van de EU op verbrandingsmotoren vanaf 2035 is niet van toepassing op motorfietsen, althans niet in de huidige situatie.

Verbod geldt voor nieuwe registraties

Het EU-parlement heeft besloten dat na 2035 geen nieuwe auto’s of bestelwagens met een verbrandingsmotor meer mogen worden geregistreerd. Maar dit is nog geen uitgemaakte zaak, aangezien het Parlement nog met de EU-lidstaten moet onderhandelen over de details.

Politie neemt motoren in beslag na filmpje op Dumpert

Verwacht mag worden dat vanaf 2035 voor het eerst geen auto’s of bestelwagens meer zullen worden geregistreerd die broeikasgassen uitstoten. Voertuigen die al zijn geregistreerd, mogen ook na 2035 gewoon worden gebruikt. De verkoop en registratie aan een nieuwe eigenaar blijft ook mogelijk.

Motorfietsen, bromfietsen en scooters vrijgesteld?

Aangezien over dit alles nog niet definitief is onderhandeld, valt nog af te wachten wat er uiteindelijk uit de bus zal rollen. In de huidige situatie zijn motorfietsen vrijgesteld van het verbod. Tot nu toe zijn zij in dit verband nog nergens genoemd.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen