dinsdag 21 mei 2024

Verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035 geldt niet voor motorfietsen

Het verbod van de EU op verbrandingsmotoren vanaf 2035 is niet van toepassing op motorfietsen, althans niet in de huidige situatie.

Verbod geldt voor nieuwe registraties

Het EU-parlement heeft besloten dat na 2035 geen nieuwe auto’s of bestelwagens met een verbrandingsmotor meer mogen worden geregistreerd. Maar dit is nog geen uitgemaakte zaak, aangezien het Parlement nog met de EU-lidstaten moet onderhandelen over de details.

Politie neemt motoren in beslag na filmpje op Dumpert

Verwacht mag worden dat vanaf 2035 voor het eerst geen auto’s of bestelwagens meer zullen worden geregistreerd die broeikasgassen uitstoten. Voertuigen die al zijn geregistreerd, mogen ook na 2035 gewoon worden gebruikt. De verkoop en registratie aan een nieuwe eigenaar blijft ook mogelijk.

Motorfietsen, bromfietsen en scooters vrijgesteld?

Aangezien over dit alles nog niet definitief is onderhandeld, valt nog af te wachten wat er uiteindelijk uit de bus zal rollen. In de huidige situatie zijn motorfietsen vrijgesteld van het verbod. Tot nu toe zijn zij in dit verband nog nergens genoemd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen