Vergeten Studebaker komt terug

Het is weer zover: de terugkeer van een lang vergeten automerk. Dit keer wordt de naam Studebaker nieuw leven in geblazen, meldt Autoweek. Met de originele autofabrikant heeft het weinig te maken, het gaat om een nieuw bedrijf in het Amerikaanse Colorado dat van plan is om zich te wagen aan het fabriceren van innovatieve auto’s.

Op de officiële website zijn zowaar de eerste conceptmodellen al te zien, zowel met vier als met twee wielen. Ooit was Studebaker een succesvol en behoorlijk innovatief merk, begonnen als koetsbouwer halverwege de negentiende eeuw. Ruim een eeuw later kwam er alweer een einde aan het verhaal, toen men in 1966 voorgoed de deuren moest sluiten.

Één van de conceptmodellen op de website is de Concept 650 Bike, een model dat volgens ons verdacht veel lijkt op een succesnummer van Hyosung, de Aguila.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.