maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vergeten Studebaker komt terug

Het is weer zover: de terugkeer van een lang vergeten automerk. Dit keer wordt de naam Studebaker nieuw leven in geblazen, meldt Autoweek. Met de originele autofabrikant heeft het weinig te maken, het gaat om een nieuw bedrijf in het Amerikaanse Colorado dat van plan is om zich te wagen aan het fabriceren van innovatieve auto’s.

Op de officiële website zijn zowaar de eerste conceptmodellen al te zien, zowel met vier als met twee wielen. Ooit was Studebaker een succesvol en behoorlijk innovatief merk, begonnen als koetsbouwer halverwege de negentiende eeuw. Ruim een eeuw later kwam er alweer een einde aan het verhaal, toen men in 1966 voorgoed de deuren moest sluiten.

Één van de conceptmodellen op de website is de Concept 650 Bike, een model dat volgens ons verdacht veel lijkt op een succesnummer van Hyosung, de Aguila.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen